Recenzije

Call Of Duty Vanguard je dobar korak naprijed od Cold War-a

Vjerojatno je još prerano da se vratimo na WW2. Barem su takve bile naše pretpostavke kada je Vanguard prvi put najavljen, i njegove postavke bile otkrivene.

Međutim, usmjeravajući se na niz likova sa kojim se lako uživiti, unatoč njihovim najboljim naporima s nekim blistavim dijalogom, programeri Sledgehammer sastavili su kampanju koja nam je pružala pozornost tek 4 ili 5 sati.

Kampanja počinje sa nevjerojatno kinematografskim slijedom koji vodi našu skupinu elitnih vojnika iz cijelog svijeta, Vanguard, pokušavajući oteti vlak. Ovdje možete dobiti prvi pogled kako je igra vizualno dojmljiva, posebice kada je riječ o rasvjeti, promjeni vremena i animaciji lica.

Boriš se sa masivnom kišom dok prolaziš kroz različite faze igre. Svjetla koja padaju na stazu čine impresivne sjene, animacije vašeg tima dok oni metodički ruše stražu su sjajne.

Svaki lik ima mehaničara koji je jedinstven njihovoj misiji. Arthur, vođa tima, može uputiti AI da izvodi akcije dok je u misiji, kao što je usmjeravanje na određenu metu. U drugoj misiji eksplozivni stručnjaci skupine mogu nositi znatno više granata i drugog bacljivog pribora od ostalih.

Ali u priči o “Lady Nightingale” kampanja doseže vrhunac, i zapravo zasjenjuje ostatak. Polina Petrova, koju je odigrala posljednja Laura Bailey iz The Last of Us Part II, bivša je medicinska sestra, postala je elitna snajperistica koja se mora izvući iz Staljingrada dok grad čini svoj posljednji otpor protiv nacista. Njena vještina je sposobnost da odvrati neprijatelja, privuče njihovu vatru i dopusti joj da napravi bolju pucnjavu.

Ova cijela misija, od čistog, snježnog okruženja, do briljantne izvedbe od Bailey, i najizazovnijih i najzabavnijih neprijateljskih susreta u igri, nameće nam želju da Lady Nightingale bude jedina tema cijele kampanje.

Dijalog u kampanji počinje kao da se cijeli tim pokušava natjecati za nagradu tko će biti “najsmješniji”, što je iznimno zadovoljavajuće, ali taj dio se uspijeva ublažiti prema pozadinskoj polovici igre, čineći rezove daleko ugodnijim, a na kraju smo se osjećali kao da ćemo više nego sretno vidjeti neku drugu avanturu s ovom skupinom. To je možda zbog činjenice da 9 misija u igri se osjećaju kao da završavaju prije nego ikada stvarno počinju.

Igrajući multiplayer: postoji 20 mapa, od kojih se 16 nalazi u redovitoj rotaciji, dok su ostali rezervirani za Champion Hill, novi način koji spaja elemente pucnjave u nešto veće momčadske skupine.

Mape su prilično dobre, osim za dugogodišnju tradiciju mnogih načina igre koji imaju problema s spawn-om direktno nasuprot neprijateljskog tima, koji se u ovom trenutku osjeća kao značajka, a ne kao bug.

Najbolji dodatak Vangardovom multiplayer-u, i dio koja nas tjera da se družimo dulje s ovom igrom od moćnog underwhling Black OPS Hladnog rata multiplayer-a, je sposobnost potrage za mečevima na temelju intenziteta igre. U osnovi, možete odabrati igre koje su klasificirane kao Blitz, taktički ili napad.

Time će se odrediti koliko je igrača u igrama koje tražite, kao i veličina karte. Dakle, ako ne želite nositi s hiper-twitch rundama koje se osjećaju kao da se svi igraju unutar jednosobnog stana, biranje taktičknog tipa će vam dati tradicionalan 6 V 6 Call of Duty Međutim, ako odaberete Blitz, biti ćete bačeni na najveće karte, s najviše igrača, čime će životni vijek biti smanjen na prosječnu seosku zlatnu ribicu.

Zombiji se također vraćaju i s njim dolazi novo poglavlje u iznenađujuće dubokoj boji u horde modu. Ova priča služi kao veza na Black OPS Hladni rat je undead narativ, međutim, to je vrsta stvari možete potpuno ignorirati kao što smo mi učinili ako to nije ono radi čega ste se odlučili na ovu igru.

Ono za što smo uvije “za” je trčanje krugova oko karte s moćnom sačmaricom, Dok nam nije previše. Sigurni smo da postoje smiješna uskršnja jaja koja treba pronaći, kao i poziv na tradiciju zombija, ali s obzirom na apsolutno smiješan niz događaja koji ih obično moraju pokrenuti, nismo ih uspjeli pronaći, jer smo željeli objaviti ovu recenziju prije 2022. godine.

Na početku, poziv na dužnost Vanguard osjeća se kao solidan korak naprijed iz hladnog rata Crnog OPS-a, ali nije u skladu s referentnom vrijednosti koja je bila moderno ratovanje 2019. godine.

Kampanja je akcijski film kojeg ćete se tek polovično sjećati nakon što je završite, ali za nekoliko sati koliko ih ima, biti će vam super. Lady Nightingale je isticanje koje je trebalo koristiti više, i osjeća se kao lik iz kojeg se moglo napraviti spin-off.

Kampanja također ima koristi od nekih ogromnih vizuala, i fokus na kinematografiju koja pridonosi osjećaju da ste upravo sjeli u tamnu sobu sa jako preskupom vrećom slatkiša i pićem koje će vam istrunuti zube.

Multiplayer je prepun stvari koje treba napraviti, dodavanje playlista ozbiljno smanjuje stresne, offputting ljuljačke između igara kojima se može upravljati i igara koje se osjećaju kao da ste protiv 2000 neprijatelja.

Zombiji su još uvijek sjajni, iako se praćenje priče sada osjećate kao gledanje 50. epizode emisije za koju nikad niste čuli. Nakraju, Call of Duty Vanguard je solidan s obzirom pod kojim okolnostima je napravljen.

  • Sveukupno
3