Recenzije

Battlefield 2042 recenzija

U tijeku je naša recenzija videoigre Battlefield 2042. Želimo vidjeti kako će od 19. studenog kad bude puštena u javnost vidjeti igrači. Nakon toga pokušat ćemo je dovesti do ocjene 10. Za sada, razgovarajmo o onome što možemo potvrditi da je dobro, a što je… manje dobro u najnovijoj ponudi DICE-a i EA-a.

Prvo i najvažnije, Battlefield 2042 izgleda sjajno. Izgleda zapanjujuće, ne postoji način da se umanji vizualna zanimljivost mnogih novih mapa. Breakaway je moj osobni favorit, karta smještena na Antarktiku – gotovo možete osjetiti svježi zrak oko sebe dok se probijate kroz snježnu tundru. Neizbježno, ovisno o vašim preferencijama – pijesku ili travi, zatvorenom ili otvorenom prostoru i općenitoj vertikalnosti karte – svatko će imati različito mišljenje o originalnim kartama do 2042., posebno kada se radi o tome koje načine rada preferirate.

Ovisno o načinu na koji igrate, odlično ćete se zabaviti igrajući ovu igru, može vam postati dosadna ili pak ćete biti nevjerojatno frustrirani svojom situacijom. Prvi tip igre koji je bio prikazan tijekom vođene smotre za više igrača u Battlefieldu 2042 bio je Breakthrough – način snimanja od točke do točke u kojem jedna strana napada, a druga se brani. Napadači imaju ograničen broj vojnika dok su redovi branitelja neograničeni – uzmite kartu i napadači pobjeđuju, iscrpite neprijateljska pojačanja i branitelji pobjeđuju. Dovoljno jednostavno. I također zajamčena je dobra zabava. Ima prigušnih točaka, puno bliskih poziva i prave količine frustracije ili olakšanja kada zapnete u dugoj vatrenoj borbi.

Conquest (osvajanje) također dolazi pod okriljem igre All-Out Warfare, i to je još jedan način kako igrati igru. Borite se za bodove, iscrpite neprijateljsko pojačanje, pucajte i ciljajte iz pištolja. Dovoljno jednostavno, i iako je neminovno da će se ovdje odvijati mnogo luckastijih sadržaja u Battlefieldu 2042, čini se manje fokusiranim i zabavnim od Breakthrougha.

Zatim postoji zona opasnosti. Ovaj način koji se temelji na postrojbama najbolje je opisati kao alternativu Crytek’s Hunt: Showdown. Četveročlane ekipe raspoređuju se na karti s ciljem pronalaženja podatkovnih pogona. Svi timovi mogu vidjeti lokaciju tih pogona s pravim gadgetom, što znači da ćete se natjecati za njih. To je zapravo jednostavan dio – teži dio je izvlačenje. Tijekom igre dogodit će se dva izvlačenja, a vi morate biti na jednom ili nećete uspjeti. Nije važno koliko ste neprijatelja ubili ili jeste li prikupili svaki podatak na karti – važno je biti na helikopteru koji vas izvlači. Ovo je najteži i najfokusiraniji dio u Battlefieldu 2042. Manje podsjeća na Battlefield, a više na igru Tom Clancy”s, ali ako ste spremni za izazov, ovo bi vam se moglo svidjeti.

A tu je i Battlefield Portal. Portal je poput EA i DICE na kojem se možete suočiti s poviješću Battlefielda. Tu se nova tehnologija i vizualni prikazi iz 2042. susreću s klasičnom mehanikom, kartama i oružjem iz prošlosti serije. I sa sigurnošću se može reći da je ovo najbolji dio Battlefielda 2042.

Ako tražiš igru koja će te podsjetiti kakav je bio osjećaj boriti se u bitci kod Bulgea ili Kaspijske granice, zašto ne bi opet igrao s tim kartama? Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company 2, i Battlefield 3 Classic uključeni su u Portal i svi su izvrsni. Igranje je gotovo isto kao kod starih Battlefield igara, samo što su opremljene oštrijim slikama I novim korisničkim sučeljem.

Portal je također mjesto gdje se mogu stvarati i voditi druge prilagođene igre. Ne mogu reći previše o tome, jer nismo uspjeli napraviti vlastite modove, samo smo igrali EA-ove tijekom razdoblja pregleda. No, igrači će ovdje moći napraviti sve vrste načina igre, a na svakom je obožavatelju da iskoristi te elemente do mile volje.

Battlefield 2042 će uspjeti, i biti dobro prihvaćen, zbog svojih igrača – to ste vi. Povijest franšize je oko viđenja tipa kako iskače iz mlažnjaka kako bi ispalio raketni bacač i srušio helikopter prije nego sleti natrag u mlažnjak. To je Battlefield. Riječ je o tome da svi vaši prijatelji skaču u tenk i smiju se dok nemilosrdno gazite svoje neprijatelje. Najviše sam se zabavio tijekom razdoblja pregleda u prilagođenoj igri koju nam je EA dao i zamolio nas da skočimo pet puta kako bismo ispalili raketu. Umjesto toga, moja grupa je odlučila da je vrijeme da ubije neprijatelje defibrilatorima i alatima za popravak. Glupe, besmislene, potpuno glupe stvari će ovu igru ​​učiniti dobrom – a prilagođeni načini koje će obožavatelji napraviti, sigurno će potaknuti tu stranu njene privlačnosti.

Battlefield 2042 podijelit će mišljenje. Nekima će se nove stvari svidjeti, drugi će ih mrziti. Neki će ga koristiti kao povratak nostalgiji. Igra koju su ovdje napravili EA i DICE je više poput skupa alata za vlastitu zabavu nego sjajna igra za sebe. Je li to dobra igra ako se toliko oslanja na uključenost zajednice? Saznat ćemo kada se lansira na Xbox Game Pass i EA-Play 12. Studenog te na PlayStation i PC 19. studenog 2021.

Prednosti: prilagodljive opcije za karte i načine rada, vizualno zapanjujuće

Mana: dugovječnost će jamčiti samo zajednica igre, što je nemoguće utvrditi pri recenziji, nije svaki novi način pobjednički

Za ljubitelje: Battlefields of old, Call of Duty, Hunt: Showdown

  • Sveukupno
4