Recenzije

Brain Age: Concentration Training recenzija

Tko kaže da su online igre samo besmisleni momenti bezobzirnog zadovoljstva? Naprotiv, pažljivijim istraživanjem otkrit će se za igre koje testiraju, njeguju i jačaju umove korisnika – a “Brain Age: Concentration Training” jedan je od najpoznatijih među njima. Ova kompunbum-centrirana video igrica, koju su razvili stručnjaci za igre Nintendo, upravo je puštena u SAD nakon uspjeha u Japanu.

Osnovni podaci

Brain Age: Concentration Training je igra razvijena za 3DS platformu sustava igara Nintendo – treću u lancu starosti mozga.
Igra se ponavlja u $29.99 i može se nabaviti putem portala kao što su Amazon ili putem internetske internetske trgovine Nintenda.

Detalji i ciljevi igre

Brain Age: Concentration Training u osnovi uključuje niz dnevnih zagonetki koje korisnici moraju dovršiti unutar određenog vremenskog razdoblja – počevši od 5 minuta. Zagonetke, koje se kreću od sfera poput aritmetičkih i logičkih, posebno je osmislio dr. Ryuta Kawashima, japanski brain Academic extraordinaire. Dok korisnici prolaze kroz katekizam slagalice, bubnjevi automatski postaju tvrđi i izazovniji.

Inherentan cilj slagalica je odviknuti igrače od suvremenih elektronskih distrakcija i temeljito poboljšati njihovu koncentraciju, retencijske sposobnosti i analitičke vještine.

Gameplay

Brain Age: Concentration Training podijeljena je u segmente igara koji slijede, a svaki je usmjeren na ispitivanje različitih aspekata korisničkih sposobnosti:

a) vražji trening: slagalice u ovom novouvedenom segmentu pripremaju za utvrđivanje mentalnih sposobnosti korisnika i radne memorije. Vražji trening bubnjevi dodatno se klasificiraju u:

Vražji računi – koji se sastoje od matematičkih zadataka.
Vražji parovi – popularna igra koja traži od korisnika da se prisjete i poklapaju s pretvorenim karticama.
Vražji miševi – slagalica s memorijskom karticom koja uključuje dječje i mačje likove.
Vražje čitanje – memorijska zagonetka koja uključuje sjećanje na rečenice.
Vražji oblici – žilavac koji izaziva korisnike da se prisjete slučajnih oblika.
Vražji blokovi – fokus na lokaciju treptajućih blokova na ekranu.
Vražje šalice – zagonetka kojom se od korisnika traži da se prisjete niza brojčanih kuglica koje se stavljaju u šalice.
Vražje slušanje – mozgalica koji izaziva igrače da se prisjete izgovorenih formula.
Svaka od navedenih 8 podskupina treba biti završena za pet minuta – vježba koja dodatno isprobava sposobnosti korisnika u igri.

B) Dodatna edukacija: ova dobro poznata kategorija sadrži 9 podskupina koje uključuju kognitivne, matematičke i konundrume za obradu teksta. Dodatna obuka namijenjena je povećanju brzine rješavanja problema korisnika i poboljšanju njihove mentalne sposobnosti.

C) osposobljavanje za mozak: Ovaj segment ponovno je podijeljen u 9 manjih kategorija koje se sastoje od igara kao što su Spider Solitaire, Klondike, Piano Player, Mahjong Solitaire i Blok Head – zanimljivih novih korisnika koji izazivaju igre da brzo riješe izračune na ekranu koji su prikazani u blok formatu. Ovaj segment je isključivo oblikovan za starije igrače u pokušaju negiranja djelovanja starenja mozga.

D) izazov koncentracije: ovaj segment je namijenjen naprednim korisnicima i uključuje rješavanje dviju brzih uzastopnih igara podskupine “vražji izračuni”.

e) način popuštanja: Kako bi ublažio intenzivne efekte ostalih segmenata igara, Nintendo je uveo ovaj segment opuštanja koji obuhvaća dvije jednostavne igre (germ Buster i Blob blast) zajedno s posebnim programom koji emitira umirujuće glazbene tonove.

Zasluge igre

Brain Age: Obuka o koncentraciji služi kao dobrodošao odlazak iz trenutnog usjeva igara i doista testira mentalne i retentivne sposobnosti korisnika koje ih istovremeno obrazuju.
Igra se sastoji od više žanrova i subjekata koji joj omogućuju da uživa u jednom od njih.
5-minutni oblik slagalica zajedno s promišljenim “relaksacijskim načinom” pomaže u održavanju interesa igrača.
Ograničenja igara

Jedina je zasluga da igračima možda nedostaje osjećaj postignuća jer se slagalice ne mogu “osvojiti” (kao u konvencionalnim igrama) jer ih je intuitivno teže riješiti.

Presuda

Korisnici bi dobro iskoristili svoje moždane stanice uz ovaj naslov!